Електрокар Smart виявився майже вдвічі дешевшим Mercedes-Benz EQA

16:30 08.05.2022
Електрокар Smart виявився майже вдвічі дешевшим Mercedes-Benz EQA

У Китаї оголосили попередні ціни на новий кросовер Smart #1, який дебютував на початку квітня. Новинка стала найбільшою моделлю в історії марки та першим «Смартом», розробленим спільними зусиллями Mercedes-Benz та Geely. Старт продажів електрокросу намічений на червень 2022 року, проте прийом замовлень вже відкритий - за інформацією китайських ЗМІ, початкова ціна Smart #1 складе 190 тисяч юанів, тобто він майже вдвічі (а саме в 1,7 разу) дешевший від моделі EQA, самого маленького Mercedes-Benz на електротязі (від 322 тисячі юанів).

Smart #1 побудований на платформі Geely SEA (Sustainable Experience Architecture), яка лягла в основу електрокарів інших марок, що належать китайському холдингу, наприклад Zeekr 001 і Lotus Eletre. #1 вийшов дійсно великим - по довжині він лише на три сантиметри поступається знайомою нам Hyundai Creta.

У рух кросовер приводить електромотор потужністю 272 кінські сили, який живиться від літій-іонного акумулятора ємністю 66 кіловат-годин, що забезпечує запас ходу на рівні 535-560 кілометрів за циклом CLTC. З місця до 100 кілометрів на годину Smart #1 розганяється за 6,7 секунд.

Як повідомляє CarNewsChina.com, попередні ціни на новинку лежать у діапазоні від 190 до 230 тисяч юанів, проте повний прайс-лист оприлюднять лише у червні, коли буде дано офіційний старт продажів.

Спочатку купити електричний Smart можна буде у шести великих китайських містах, Пекіні, Шанхаї, Гуанчжоу, Ченду, Шеньчжені та Ханчжоу. Потім розшириться не лише територія продажів, а й географія: Smart #1 планується вивести на німецький ринок, а потім, ймовірно, запропонувати і в інших країнах Європи.

Пізніше у продаж надійде заряджений Smart Brabus #1 з парою електродвигунів і повним приводом - сумарна віддача двох двигунів буде досягати 400 кінських сил. У середині квітня один із таких кросоверів сфотографували в Китаї без камуфляжу.


Источник: CarsNewsChina
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015