GAC показав ефектний концепт, натхненний «стрічкою Мебіуса»

16:52 07.05.2022
GAC показав ефектний концепт, натхненний «стрічкою Мебіуса»

Китайський автовиробник GAC показав промо-фотографії та розкрив деякі подробиці про ефектний концепт Time. Електричний седан, показаний наживо на автосалоні в Гуанчжоу в 2021 році, оформлений з «упором» на аеродинаміку. Він покликаний продемонструвати дизайнерську мову марки - Teardrop on the Blade («сльоза на лезі»). Основні елементи стилю повинні дістатися майбутнім моделям GAC, а сам Time навряд чи переродиться в серійний автомобіль.

Time дістався похилий дах, розтягнутий до кінця корми і закінчується нахиленим обрізом, а також сильно завалене лобове скло. Коефіцієнт аеродинамічного опору шоу-кара - 0,191 Cd, і в цьому Time поступається як Mercedes-Benz Vision EQXX з 0,17 Cd, так і власному концепту GAC ENO.146 2019 з показником 0,146 Cd. Ступиці коліс мають тривимірний малюнок, створюваний за допомогою голографічної проекції, а в передню оптику вбудовані світлодіодні блоки, що обертаються. Тонкі смуги ліхтарів вторять декору в інтер'єрі.

При створенні салону Time, обробленого деревом, дизайнери надихалися неорієнтованими поверхнями - «стрічкою Мебіуса» та «пляшкою Клейна». Традиційне сидіння тут тільки одне - це крісло водія, підлога під яким імітує «чисту рябь» на воді. Лаконічний кокпіт включає цифрову «приладку», невеликий сенсорний екран і кермо-штурвал. Передня панель перетікає у довгий диван із розтягнутою до стелі спинкою, що перекриває огляд праворуч.

Подробиць про техніку Time в GAC не розкрили. Зазначається, що він побудований на архітектурі для електрокарів і, як і більшість сучасних концептів, оснащений різними датчиками та лідерами для автопілота четвертого рівня.


Источник: GAC
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015