Автомобілі на 80% відповідальні за забруднення повітря в Києві

14:37 07.05.2022
Автомобілі на 80% відповідальні за забруднення повітря в Києві

Масова евакуація людей з Києва під час війни на практиці показала, що автомобілі на 80% відповідальні за забруднення повітря в місті.

Про це в інтерв'ю сайту Вечірній Київ розповів голова Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації Олександр Возний.

«Коли у перші дні війни з Києва виїхали автівки і вулиці стали майже порожні, ми спостерігали надзвичайно чисте повітря в місті. Звісно, це не стосувалося днів, коли у Київській області тривали інтенсивні пожежі», - розповів Возний.

І раніше існувала гіпотеза про те, що 80% викидів припадає на пересувні джерела забруднення і 20% - на стаціонарні. На жаль, перевірити її на практиці вдалося під час війни, коли половина населення столиці залишила Київ. За словами Олександра Возного, КМДА побачила, що коли багато машин залишили місто, повітря стало набагато чистіше - фактично 80%, які були в розрахунках, підтвердилися на практиці. У цей час стаціонарні джерела забруднення, такі як завод Енергія, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 продовжували працювати в штатному режимі.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015