Постачальники автокомпонентів переносять виробництво з України до Марокко

13:29 01.05.2022
Постачальники автокомпонентів переносять виробництво з України до Марокко

Агресія РФ проти України порушила глобальні ланцюжки постачань і змушує компанії переносити виробництво до інших країн. Зокрема, японські постачальники автозапчастин, зокрема Yazaki та Fujikura, планують розширити своє виробництво у Марокко. Про це повідомляє Morocco World News із посиланням на газету Nikkei.

За даними Nikkei, Yazaki вкладе $68,7 млн., щоб збільшити на 25% виробництво на своїх марокканських фабриках. З них $38 млн будуть використані для будівництва нового виробничого об'єкта в 2022 році. Крім того, буде збільшено потужності існуючих заводів компанії в Танжері та Кенітрі.

Інші японські постачальники автокомпонентів наслідують приклад Yazaki. Після перенесення виробництва з України Fujikura має намір розпочати виробництво в Марокко. Також і Sumitomo Electric Industries збільшує виробництво в Марокко цього року, оскільки йде з України.

Автомобільна промисловість є одним із базисів економіки Марокко. У ній зайнято понад 200 тис. осіб, а експорт у 2021 році становив $8,6 млрд.

Війна в Україні призвела до часткового руйнування ланцюжків постачання. Автовиробники намагаються знайти альтернативні джерела постачання важливих компонентів.


Источник: GMK Center
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015