Ford поповнив сімейство позашляховиків

13:26 30.04.2022
Ford поповнив сімейство позашляховиків

Австралійський підрозділ компанії Ford провів презентацію кросовера Everest. Третє покоління моделі отримало ефектний дизайн та «начинку» від пікапа Ranger.

Про це повідомляє пресслужба виробника. Модель Everest з'явилася в гамі Ford майже 20 років тому. Вона призначена для азійського ринку та країн тихоокеанського басейну, а її виробництво організоване в Індії, Таїланді та В'єтнамі.

Третя генерація моделі значно змінилася зовні. Автомобіль виконаний у новій глобальній стилістиці бренду, а технічні компоненти модель успадкувала від представленого раніше пікапа Ranger. На австралійському ринку рамний позашляховик буде доступний покупцям з двома турбодизелями на вибір та у 4 варіантах виконання.

Для базової версії пропонується 2-літровий двигун Bi-Turbo, що розвиває 209 к.с. та 500 Нм. У парі з ним працює 10-ступіневий автомат, а привід може бути заднім або повним. Для тих, кому потрібен потужніший варіант, компанія підготували 3-літровий V6 Turbo Diesel, що має у своєму арсеналі 250 «конячок» і розвиває 600 Нм крутного моменту. У цьому випадку використовується аналогічна коробка передач, а привід здійснюється на чотири колеса.

Усі Everest можуть буксирувати причіп масою 3,5 тонни. Залежно від версії та комплектації, маса позашляховика становить від 2259 до 2492 кг, а вантажність - від 658 до 741 кг.

Ford Australia пропонує чотири варіанти комплектації, по дві для кожного з моторів. 2-літрова версія може бути в комплектації Ambiente або Trend, а для 3-літрового всюдихода доступні дорожчі варіанти Sport та Platinum.

У стандартну комплектацію увійшли світлодіодна світлотехніка, 17-дюймові легкосплавні диски з всесезонними шинами, тканинне оздоблення салону, двозонний клімат-контроль, 8-дюймова шкала приладів, 10,1-дюймовий сенсорний екран інфо-розважальної системи, 9 селектор вибору із 4 режимів руху (Normal, Eco, Tow/Haul, Slippery).

Крім Австралії, незабаром новинка з'явиться під назвою Ford Endeavour на інших ринках, включаючи Філіппіни, Таїланд та Індію. Модель складе конкуренцію таким позашляховикам, як Toyota Fortuner, Mitsubishi Pajero Sport, Nissan X-Terra та Isuzu MU-X.


Источник: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015