Ілон Маск виграв суд за позовом акціонерів Tesla на $13 млрд

11:14 29.04.2022
Ілон Маск виграв суд за позовом акціонерів Tesla на $13 млрд

Ілон Маск виграв судовий процес за позовом, поданим акціонерами Tesla, в якому він звинувачувався в тому, що нібито не враховував інтереси компанії та чинив тиск на інших членів ради директорів при купівлі компанії SolarCity за $2,6 млрд у 2016 році.

У позові було висунуто вимогу виплатити компенсацію збитків від неправомірних дій гендиректора Tesla у розмірі $13 млрд, пише The Verge.

Канцлерський суд штату Делавер (США) став на бік Ілона Маска і виніс рішення на його користь. Віце-канцлер суду зазначив, що хоча Маск був залучений у судовий процес, «рада директорів Tesla ґрунтовно перевірила придбання, і Ілон не став у неї на шляху».

SolarCity була заснована в 2006 році двоюрідними братами Маска Пітером і Ліндоном Рівами. Її підтримав сам Маск, який обіймав посаду голови правління як у Tesla, так і в SolarCity, і був найбільшим акціонером останньої.

Аерокосмічна компанія Маска SpaceX також придбала акції у SolarCity на десятки мільйонів доларів.

Ілон Маск заперечує, що чинив якийсь тиск на раду директорів Tesla, щоб ті ухвалили рішення на користь придбання Solar City. Він заявив, що злиття дозволило Tesla об'єднати свій акумуляторний бізнес із сонячними фотоелектричними системами Solar City.


Источник: mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015