Угода «за рубль». Renault дарує всі свої заводи в Росії

13:07 27.04.2022
Угода «за рубль». Renault дарує всі свої заводи в Росії

Французький автоконцерн Renault передасть свою 68% частку в АвтоВАЗі на користь НАМІ (Науковий автомоторний інститут), а частку в московському автозаводі ЗАТ Рено Росія - на користь міста Москви. Про це заявив глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров.

НАМИ отримає частку в АвтоВАЗ опціоном на викуп протягом наступних 5-6 років.

«Renault через дефіцит коштів на підтримку працездатності або діяльності своїх підрозділів у Росії, приймає рішення передати акції АвтоВАЗу та Автофрамосу (Московський автозавод ЗАТ Рено Росія - ред). Автофрамос - Москві, як суб'єкту. А щодо АвтоВАЗу, то, швидше за все, це буде НАМІ, наш профільний інститут, який візьме на себе ці акції з можливим поверненням у випадку, якщо колеги ухвалять рішення повернутися», - заявив російський чиновник.

Також він додав, що передача частки в АвтоВАЗі французьким концерном буде, умовно, угода «за рубль».

Обговорень участі китайських та корейських компаній у капіталі АвтоВАЗу не велося, додав російський міністр. Водночас він зазначив, що російська влада не має планів купувати або тим більше, націоналізувати активи автовиробників.

«Але якщо у компанії немає сьогодні можливості забезпечувати постачання компонентів, ми не можемо нескінченно перебувати в очікуванні. Ми будемо змушені знайти альтернативу», - заявив російський міністр.

Він додав, що це стосуватиметься всіх автовиробників, «які будуть тягнути з рішенням».

«Ми виходимо з того, що основні платформи збережуться, якщо Renault врешті-решт збереже свою поточну позицію, але ми поміняємо логістику і постачальників компонентів, насамперед, на російських», - зазначив російський міністр.

Він зазначив, що московський майданчик Renault консервувати не планується, а на потужностях ЗАТ Рено Росія будуть випускатися інші автомобілі.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015