Канада закупить для України 8 бронемашин

12:39 27.04.2022
Канада закупить для України 8 бронемашин

Канада уклала контракт на покупку восьми бронеавтомобілів, які будуть відправлені в Україну в рамках допомоги. Про це повідомляє міністр оборони Канади Аніти Ананд у Twitter.

Йдеться про броньовані автомобілі, виготовлені компанією Roshel Defence Solutions, для перевезення особового складу.

«Сьогодні ми повідомляємо, що Канада завершила контракт на вісім бронемашин виробництва Roshel, і ми в найкоротші терміни поставимо їх нашим українським друзям», - пише глава Міноборони Канади.

Ананд також нагадала, що минулого тижня Канада поставила українським військовим гаубиці M777, боєприпаси до них і зброю Carl Gustaf (бронебійні снаряди для протитанкових рушниць).

«І ми продовжимо надавати всебічну військову допомогу», - додала вона.

Раніше повідомлялося, що Оттава відправила в Україну чотири гаубиці M777, а всього їх у Канади 37. Перед цим США відправили в Україну 18 гармат такого ж типу, найближчим часом відправлять ще 72 штуки.

Гаубиця M777 здатна стріляти різними типами снарядів дальністю до 40 км, в тому числі реактивними та з наведенням по GPS.

Today, we are announcing that Canada has finalized a contract for eight armoured vehicles manufactured by Roshel, and we will supply them to our Ukrainian friends as quickly as possible.

— Anita Anand (@AnitaAnandMP) April 26, 2022

Источник: РБК-Україна
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015