Росіяни бояться купувати та продавати авто

12:34 27.04.2022
Росіяни бояться купувати та продавати авто

Воєнне вторгнення Росії в Україну й антиросійські санкції, що послідували за цим, призвели до стагнації автомобільного ринку РФ. Й ось тепер, як повідомляють Известия, на тлі кризи та різкого зростання цін понад третина росіян вирішили почекати з продажем і покупкою авто.

Як показало опитування «Авито Авто», 16% автовласників в РФ відклали продаж авто, а відмовитися від покупки нового або вживаного автомобіля вирішили 35% опитаних.

До того ж, понад 70% автомобілістів побоюються подальшого зростання цін на запчастини, а 52% - на бензин і дизель. Дефіцит авто та запасних частин уже призвів до того, що в Росії зростає кількість викрадень авто.

Особливим попитом користуються дорогі авто, які найчастіше викрадають у Москві, Санкт-Петербурзі й інших великих містах.

Усе це змінило перевагу росіян:

У великих містах 45% покупців також перемикають свою увагу з нових авто на вторинний ринок.

Про зростання цін на авто в 1,5-2 рази повідомляє і портал ТопЖир, наводячи приклад, що нову Ладу Весту в автосалоні пропонують за ціною більше $26 000, а Ниву за $24 000. І це на тлі того, що купівельна спроможність росіян під питанням.

Хоч якось виправити ситуацію в Росії можуть спробувати, зробивши розмитнення авто безкоштовним та/або дозволивши так званий паралельний або «сірий» імпорт авто без згоди з виробниками. Хоча це може спричинити посилення санкцій, судові позови та подальше підвищення цін.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015