Чи варто довіряти оглядам в інтернеті при виборі автомобіля?

11:26 27.04.2022
Чи варто довіряти оглядам в інтернеті при виборі автомобіля?

Інтернет огляди допомагають нам обрати все, від машини до телевізора. Але чи можна вірити інтернет оглядам? Хто їх створює і навіщо? А головне: чи дійсно вони неупереджені?

Від дилерів до інтернет-оглядів

До появи інтернету, нам доводилося покладатися на поради дилерів при покупці автомобіля. Робота дилера включає в себе знання і розуміння всіх нюанси кожного авто, і якщо особиста комунікація незамінна розкіш для вас - можливо, ви й досі звертаєтеся до них, коли потребуєте поради.

Втім, довірившись автодилеру, ви не можете розраховувати на неупередженість, адже ці люди є офіційними представниками тієї чи іншої фірми. Натомість, огляди в інтернет, як правило, не мають на меті переконати вас у досконалості того чи іншого авто, а лише дають розгорнуту оцінку своїм читачам.

Чи можна довіряти оглядам в інтернеті?

Безпечним буде припустити, що ви вже користуєтеся онлайн-оглядами, коли обираєте найкращий сервіс. Певно щоразу, як в Україні проходить турнір з автогонок, ви нашвидкоруч шукаєте сайт з рейтингом букмекерів, щоб зробити ставку у легального та надійного представника. Застосовуйте ту ж саму стратегію і до вибору нової машини. Визначте, які критерії є найважливішими для вас і читайте описи та відгуки незалежних експертів.

Але як дізнатися, чи онлайн-огляд автомобілів дійсно є неупередженим? Це не так складно, як вам може здаватися. Дайте собі відповідь на наступні запитання:

Чи можна довіряти сайту?

Чи виглядає сайт професійним? Чи подана інформація є зрозумілою та простою для сприйняття? Чи доступна інформація про автора та його досвід? Оцінюйте якість сайту критично, адже якщо автор пошкодував час на створення якісного дизайну, тоді можливо, і якість інформації буде відповідною.

Хто автор огляду?

Запитайте себе, чи можете ви довіряти людині, які створила огляд? Що ви про неї знаєте? Найпростіший спосіб перевірити автора - ввести його ім’я у пошук Google і спробувати знайти інформацію про нього. Якщо автор не вказаний - це поганий знак.

З якою метою створено огляд?

Створення інтернет-оглядів займає багато часу та зусиль. Звісно, існують сервіси, які частково оплачують цю роботу за умови великого трафіку. Але варто перевірити, чи не є автор представником певної компанії. Якщо так - ці огляди важко назвати незалежними.

Коли інформація була востаннє редагована

Навіть найкраща експертна оцінка не відповідає дійсності, якщо вона була опублікована 10 років тому. Звертайте увагу на дату публікації контенту. Часто її можна побачити навіть в описі до сайту, не відкриваючи його. Якщо дата відсутня - не варто довіряти такій інформації.

Використовуйте інтернет-ресурси на свою користь, та не забувайте критично оцінювати інформацію. Пам’ятайте, що новітні технології існують, щоб зробити наше життя простішим. Варто лише правильно ними користуватися.


Источник: Букмекери України
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015