Audi переведе оновлену A8 на 2,0-літровий турбомотор

17:03 26.04.2022
Audi переведе оновлену A8 на 2,0-літровий турбомотор

Компанія Audi переведе оновлену A8 на 2,0-літровий турбомотор. У Китаї сфотографували прототип представницького седана зі зміненою решіткою радіатора, колісними дисками меншого діаметра та шильдиком 45 TFSI quattro на кришці багажника. Місцеві журналісти вважають, що перехід на «турбочетвірку» дозволить знизити стартову ціну, отримати податкові пільги та зробити Audi A8 привабливішою для покупців.

На даний момент у лінійці Audi A8 є тільки шести- та восьмициліндрові агрегати, і навіть плагінгібриди TFSI e. Проте колись був ще доступний 2,0-літровий турбомотор у дорестайлінгових A8 D4, тому німецька компанія і повертається до малолітражних агрегатів.

Передбачається, що версія 45 TFSI quattro буде розвивати 252 кінські сили, причому перехід на 2,0-літрову «турбочетвірку» не призведе до спрощення трансмісії. Це означає, що 8-швидкісний «автомат» та постійний повний привід збережуться. Перелік базових опцій може бути скорочений, але додаткове обладнання китайці, напевно, зможуть замовляти без обмежень, адже головний конкурент - Mercedes-Benz - не обмежує покупців найпростіших S-Класів.

На даний момент ціни на Audi A8L у Китаї стартують з 858 800 юанів (132 тисячі доларів) за 286-сильну шестициліндрову версію 50 TFSI quattro. Очікуваний перехід на чотири циліндри дозволить знизити ціну приблизно на десять відсотків. 


Источник: Autohome.com.cn
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015