Представлено новий Ford Taurus

16:08 26.04.2022
Представлено новий Ford Taurus

Компанія Ford презентувала новий Taurus. Седан є точною копією китайського Mondeo, і буде продаватися на Близькому Сході.

Седан Taurus зник із американської лінійки «Форд» навесні 2019 року. Але модель під тим самим ім'ям продовжили випускати в Китаї на спільному підприємстві Changan-Ford. «Чотирьохдверки» базувалися на платформі CD4 від Mondeo четвертого покоління (2012–2022) та експортувалися у тому числі на Близький Схід. Тому представлений новий Taurus «несподівано» виявився точною копією «п'ятого» Mondeo.

Mondeo, а разом з ним і крос-ліфтбек Evos, спираються на «філософію дизайну» Progressive Energy in Strength («прогресивна енергія в силі»). Цей стиль у найдрібніших деталях скопіював і Taurus. У нього та ж двоповерхова оптика, висувні ручки дверей та задні ліхтарі а-ля Mustang з вертикальними секціями. Салон теж ідентичний, хіба що дисплеї на передній панелі «Тауруса» не такі великі: діагоналлю вісім і 13,2 дюйми замість 12,3 і 27.

На Близькому Сході автомобіль з'явиться влітку. Для моделі заявлено панорамний дах, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, бездротова зарядка та підтримка Apple CarPlay. Двигун один - це «турбочетвірка» 2.0 EcoBoost, що в китайській специфікації розвиває 238 кінських сил і 376 Нм моменту. Коробка передач – восьмидіапазонний автомат. Привід передній.

«Таурус» - найпопулярніша модель «Форд» у регіоні. За минулий рік її продажі, порівняно з позаминулим, зросли на 527 відсотків. Якщо ж дивитися по окремих країнах, то, наприклад, у Саудівській Аравії 2021-го продали на 73 відсотки більше «Таурусів», ніж 2020-го; у Кувейті – на 125 відсотків, а в Омані та в Бахрейні – на 63 та 42 відсотки відповідно.


Источник: Changan-Ford
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015