Renault планує продати частку в Nissan

16:50 25.04.2022
Renault планує продати частку в Nissan

Концерн Renault Group вивчає можливість продажу частини своєї частки Nissan Motor Co., повідомляє Bloomberg з посиланням на інсайдерів. Такий крок дозволить французам отримати мільярди доларів, які можна буде пустити на електрифікацію модельного ряду, а також послабить напругу між партнерами. При цьому частину з 1,83 мільярда акцій, що належать Renault, може викупити сама компанія Nissan, проте французький концерн розглядає і інших потенційних покупців.

Renault належить 43-відсоткова частка в Nissan, вартість якої на сьогодні оцінюється приблизно в 983,5 мільярда ієн або 7,1 мільярда євро. Nissan у свою чергу володіє лише 15 відсотками у Renault. За прогнозами аналітиків, французи навряд чи вирішать позбутися всіх акцій: ймовірно, частка буде скорочена до аналогічних 15 відсотків. Це збалансує відносини виробників, не поставивши під загрозу 23-річне партнерство.

Виручені від продажу цінних паперів 4,65 мільярда євро Renault може вкласти у структурні зміни, які глава концерну Лука де Мео анонсував ще у лютому. План має на увазі, серед іншого, виділення окремого підрозділу для розробки та випуску електромобілів.

Очікується, що для роботи над «акумуляторними» машинами Renault залучить партнера. Можливий варіант - китайська Geely, спільно з якою компанія збирається випускати гібриди та автомобілі з ДВС у Південній Кореї з метою зміцнити своє становище у Китаї.


Источник: Bloomberg
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015