В BMW пояснили, чому не всім моделям «доступний» джойстик iDrive

16:13 24.04.2022
В BMW пояснили, чому не всім моделям «доступний» джойстик iDrive

Не всі сучасні автомобілі BMW оснащуватимуться звичними джойстиками iDrive для управління бортовою електронікою. Операційна система BMW Operating System 8 для мультимедійної системи «заточена» навіть під сенсорне управління, яке і стане основним для компактних моделей автомобілів. А якщо йдеться про велику в усіх відношеннях машину, то вона на додаток до тачскрину стане комплектуватися і фізичним маніпулятором для взаємодії з мультимедіа.

Після прем'єри нового покоління седана BMW 7-Series та його електричної версії BMW i7 журналісти звернули увагу на наявність джойстика iDrive на центральному тунелі між передніми кріслами. При тому, що у компактвені BMW 2-Series Active Tourer після зміни поколінь такого елемента інтер'єру немає. І не буде, оскільки ці машини є досить компактними, щоб водій міг спокійно користуватися сенсорним екраном.

«Нам необхідно пам'ятати архітектуру автомобіля та питання ергономіки. Якщо модель компактна і внутрішній простір у салоні невеликий, то сенсорний екран досить близький до водія та користуватися тачскрином зручно. Але в моделях типу BMW 7-Series ми залишимося вірними джойстику iDrive, який має вже 20-річну історію використання в автомобілях марки», - заявив виданню Auto Express представник BMW Штефан Фрік.

За його словами, разом з розвитком технології iDrive компанія приділятиме увагу підвищенню ефективності сенсорних екранів і особливо можливостям голосового управління бортовою електронікою автомобілів BMW.


Источник: Auto Express
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015