Українські розробники створили карту дерусифікованих вулиць країни

13:33 23.04.2022
Українські розробники створили карту дерусифікованих вулиць країни

Команда проєкту міських досліджень ЛУН Місто запустила ініціативу Дерусифікація - створила інтерактивну карту вулиць, які нещодавно перейменували через російські назви.

Зараз на карті понад 100 перейменованих вулиць: зокрема 7 колишніх Московських, 7 екс-Гагаріна, 4 екс-Пушкіна, колишні 1 Травня, 8 Березня, Колгоспні, Ростовські та інші.

Замість них у містах з'являються вулиці Героїв Маріуполя, Героїв Харкова, Героїв Херсона, Героїв Чернігова, є вулиця Чорнобаївська, провулок Азовсталі. У місті Добропілля Донецької області вул. Саратовську перейменували на честь уродженця міста Олександра Лі, позивний «Музикант». Він захищав Україну ще у 2014 році та героїчно загинув у березні 2022, боронячи Маріуполь. У Дрогобичі також назвали вулиці на честь місцевих героїв, які захищали Україну.

Дані на карті оновлюються з появою нових перейменувань. Найбільше нещодавно перейменованих вулиць зараз у Дніпрі - 30 та в Івано-Франківську - 25. Нові назви отримали вулиці міст Кременчук, Мукачево, Чоп, Дрогобич. Перейменування вже відбулися у містечках та селах Донецької, Одеської, Чернігівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей. У Києві дерусифікували бібліотеку, три залізничні станції та сквер - тепер на Теремках є сквер Героїв Маріуполя.

Подивитися, які вулиці вже перейменували можна на Корисній карті ЛУН Місто – шар Дерусифікація – misto.lun.ua/help?ls=derusification.

Корисна карта ЛУН Місто була запущена у березні 2022, щоб допомогти українцям знайти СТО, аптеки, заправки, супермаркети, які працюють під час війни. Тепер у карти з'явилася нова функція.


Источник: ЛУН Місто
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015