GM спроектував навчальний автомобіль, на якому можна їздити без інструктора

16:53 20.04.2022
GM спроектував навчальний автомобіль, на якому можна їздити без інструктора

General Motors запатентував у США систему автономного водіння, призначену для навчання нових водіїв без інструктора. «Безпілотник» здатний оцінювати навички учня та інструктувати його в режимі реального часу про правильне використання керма та педалей. У процесі навчання «віртуальний інструктор» поступово даватиме учневі свободу дій і надаватиме доступ до самостійного керування автомобілем.

З документа, опублікованого в базі Бюро з патентів і товарних знаків США, випливає, що такий підхід до навчання нових водіїв буде значно дешевшим, тому що не потрібно буде наймати професійних інструкторів. Оцінювати успіхи учнів можна за показаннями датчиків, тому оцінки будуть точними і неупередженими.

Однак те, що GM запатентував нову систему навчання, ще не означає, що вона буде впроваджена в найближчому майбутньому або використовуватиметься взагалі. Так чи інакше, автовиробник підкреслює, що це унікальне використання технології автономного водіння, спрямоване на навчання водіїв, а не для їхньої заміни.


Источник: Motor1.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015