Дозволено навить «Евро-0». Автопром РФ стрімко повертається в 90-ті

13:40 19.04.2022
Дозволено навить «Евро-0». Автопром РФ стрімко повертається в 90-ті

Росія повертається до старих стандартів автомобільних двигунів. Путінський уряд задумався про дозвіл на виробництво двигунів застарілих класів до «Євро-0». Для розуміння: у Європі, США та Японії «Євро-0" діяв до 1992 року, а «Євро-1» - до 1995 року.

КАМАЗ вже перейшов до випуску вантажівок Євро-2». От лише продавати ці автомобілі завод ще не може - саме тому, що такі стандарти поки що заборонені російськими законами.

Більше того, правила Митного союзу (входять Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Вірменія) забороняють продаж авто із класом нижче «Євро-5». Але через санкції російські автоконцерни вже не можуть випускати такі двигуни: зупинено постачання електронних блоків управління.

Згідно з рішенням, яке готує російська влада, поблажки з екокласу отримають лише великі російські підприємства з більш ніж 5 тис. співробітників. Правила поширять на машини, випущені з 1 квітня до 31 грудня 2022 року.

Фактично такі зміни повернуть автопром РФ до стандартів 1990-х:

Аналітики вважають, що росіянам навряд чи сподобаються такі автомобілі, і попит упаде. «Споживачам не така важлива екологія, але зниження рівня безпеки та комфорту позначиться на попиті», – йдеться в матеріалі.


Источник: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015