Tesla відтепер пропонує портативний зарядний кабель для електромобілів за доплату

13:52 18.04.2022
Tesla відтепер пропонує портативний зарядний кабель для електромобілів за доплату

Боротьба за екологію та уніфікація зарядних роз'ємів у сегменті смартфонів призвела до того, що в наші дні багато пристроїв поставляються без комплектних аксесуарів для заряджання. Електромобілям поки що далеко, але вже зараз Tesla готова пропонувати зарядні кабелі за доплату, хоча ще недавно вони включалися в комплект постачання електромобіля.

Про не найоднозначніші зміни в політиці компанії повідомляв ресурс Electrek. Раніше електромобілі Tesla, які реалізуються на американському ринку, відразу комплектувалися зарядними кабелями з роз'ємами NEMA 14-50 і NEMA 5-15 відповідно, останній дозволяв у разі потреби поповнити заряд тягової батареї від звичайної побутової розетки, споживаючи не більше 1,3 кВт. Такий кабель дозволяє за годину збільшити запас ходу електромобіля не більше ніж на 5 км при підключенні до мережі з напругою 110 В.

Пізніше Tesla відмовилася від оснащення електромобілів зарядним кабелем другого рівня (NEMA 14-50), залишивши лише базовий кабель щодо повільної зарядки. Тепер обоє пропонуватимуться за доплату, а в комплекті з електромобілем за замовчуванням зарядних кабелів зовсім не буде. Кабель другого рівня оцінюється в $400, першого - $275, але за фактом обох зараз немає в американському інтернет-магазині Tesla.

Ілон Маск пояснює таке рішення статистикою використання - за даними компанії, комплектні кабелі рідко використовувалися власниками електромобілів. Вони або підключали машину до обладнаних у власному будинку зарядних пристроїв, або використовували громадські зарядні станції. В якості компенсації за створювану незручність Tesla додаватиме до зарядних кабелів більше різних перехідників, що дозволяють заряджати машину від побутових розеток різних типів. Окремо адаптери пропонуються за ціною від 35 до 45 доларів за штуку.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015