До Чернігова відновили рух залізничного транспорту

13:43 16.04.2022
До Чернігова відновили рух залізничного транспорту

Рух залізничного транспорту до Чернігова відновлено. 15 квітня вперше від початку повномасштабного вторгнення росіян до залізничної станції «Чернігів» зі столиці прибув вантажний потяг із гуманітарною допомогою для Чернігівщини. Від 16 квітня розпочинають курсувати і пасажирські потяги.

На залізничну станцію «Чернігів» вперше від початку повномасштабного вторгнення російських військ до України прибув потяг. До цього протягом тижня розміновували залізничний шлях та ремонтували пошкоджені колії.

«Зберігали всю інфраструктуру. Ми не дали розкрасти ні мародерам, ні оркам (навіть там, де стояли в нас по Халявину), і зараз ми повністю повертаємось до мирного життя, працюємо, повертаємо свою техніку, відновлюємо, де вже розміновано», – розповідає начальник виробничого підрозділу Чернігівської дистанції колій АТ «Укрзалізниця» Сергій Яковчук.

«Локомотив з 11-тьма вагонами привіз зі столиці цемент, генератори та продуктові набори. Це – допомога в рамках державної гуманітарної програми, розрахованої і на Чернігівську область», - сказав голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

«Це готові продуктові набори. Ми вже двічі їх завозили фурами сюди в Чернігів. Ця допомога передбачена і для міста Чернігів, і для всієї Чернігівської області, для тих людей, які постраждали від російського агресора».

На сусідній колії поруч із вантажним зупинився ще один потяг. Пасажирський. Поки лише із журналістами.

З 16 квітня з Києва до Чернігова і у зворотному напрямку через Ніжин зможуть їздити всі охочі, говорить член правління пасажирських перевезень АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

«Вже цієї суботи мешканці столиці можуть поїхати до Чернігова та основних пунктів по шляху, зокрема, до Ніжина. Спочатку це будуть дизельні потяги, потім наші рейкові автобуси «Pesa» будуть ходити сюди. А вже з наступного тижня, у вівторок-середу, буде поновлено електротягу, буде повністю відновлена контактна мережа, відтак підуть електрички».

За словами Олександра Перцовського, наразі розклад скорочений. Залежно від пасажиропотоку кількість вагонів збільшуватимуть – рухомий склад це дозволяє. Відправлення та прибуття потягівпідлаштовані під комендантські години Чернігова та Києва. З часом рух потягів повернеться до свого звичного графіку.


Источник: Суспільне.Новини
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015