Back in the USSR: Російські вантажівки масово покидають ЄС

12:44 16.04.2022
Back in the USSR: Російські вантажівки масово покидають ЄС

З Польщі намагаються виїхати 10 тис. російських та білоруських вантажівок, яким заборонено перебувати в ЄС з 16 квітня. Внаслідок цього автомобілі потрапили у величезні затори: на переході з Білоруссю Корощин вони досягли 80 км.

У заторах російським та білоруським автомобілям доведеться провести від 3 до 10 діб, повідомляє видання Financial Times.

«Неможливо зробити так, щоб білоруські та російські вантажівки залишили територію Польщі до завтра», – сказав керівник польського торговельного органу Ян Бучек.

Черги також є на кордонах у Литві та Латвії. Митники перевіряють усі вантажівки, тому технічно не можуть забезпечити виїзд усіх за короткий термін. Фактично всі автомобілі з ЄС зараз перетинають кордон у зазначених країнах. Якщо вони залишаться на території Євросоюзу після 16 квітня, є загроза арешту вантажів.

Щоправда, у такому разі можуть постраждати й автомобілі у ЄС. Білорусь уже заявила про дзеркальні санкції, і якщо вони також почнуть заарештовувати транспорт, можуть постраждати європейські компанії.

За оцінками Олександра Кувшинова, керівника компанії Gurtam, що надає програмне забезпечення для GPS-відстеження автопарку, близько 10 тисяч російських та білоруських транспортних засобів досі перебувають у ЄС.

«Ці машини не повернуться в Росію найближчими днями», – зазначив він.


Источник: Обозреватель
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015