Оголошено переможця конкурсу «Всесвітній автомобіль року»

12:02 16.04.2022
Оголошено переможця конкурсу «Всесвітній автомобіль року»

Експертне журі щорічного конкурсу «Всесвітній автомобіль року» (World Car of the Year, WCOTY) підбило підсумки голосування 2022 року. Переможцем у головній номінації став електричний Hyundai Ioniq 5, який раніше перемагав у аналогічному конкурсі у Німеччині. Крім того, корейський кросовер став лауреатом ще двох найпрестижніших категорій. 

У категорії «Всесвітній автомобіль року» суперниками Ioniq 5 були Ford Mustang Mach-E та KIA EV6, який посів друге місце. Переможець набрав 815 балів, призери – 808 та 773 відповідно. «Батарейний» Hyundai також визнали «Найкращим електрокаром року». У цій номінації суперниками кросовера були Audi e-tron GT та Mercedes-Benz EQS. Третій титул Ioniq 5 завоював у категорії «Найкращий дизайн», у якій зумів обійти ті самі Audi e-tron GT та KIA EV6.

«Найкращим спорткаром року» журі визнало Audi e-tron GT. Суперниками моделі були BMW M3/M4, а також співплатформні Subaru BRZ та Toyota GR 86.

У номінації «Найкращий преміальний автомобіль» перемогу завоював Mercedes-Benz EQS, який випередив BMW iX на п'ять балів.

У ще більшій боротьбі пройшло голосування за «Найкращий міський автомобіль». Лауреатом номінації стала Toyota Yaris Cross, яка обійшла Opel Mokka лише на один бал. Замкнув трійку лідерів цієї категорії Volkswagen Taigun.

На початку березня відбувся міжнародний конкурс «Жіночий автомобіль року». Лауреатом премії став Peugeot 308, який також переміг у категорії «кращий міський автомобіль».


Источник: World Car of the Year
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015