Європа заборонила імпорт шин з РФ

14:35 12.04.2022
Європа заборонила імпорт шин з РФ

Європейський союз оголосив про нові санкції проти Росії через війну, яку країна-агресор розв'язала проти України. Серед іншого, впроваджена заборона імпорту шин з Росії до ЄС, експорту певної сировини з ЄС до Росії, а також обмежено транспортне сполучення. Все це безпосередньо впливатиме на виробництво шин у РФ, а також на міжнародні компанії (наприклад, Nokian Tyres), які досі продовжують працювати в Росії.

Згадана фінська компанія Nokian Tyres у своїх пресрелізах тільки зараз перестала називати війну в Україні «конфліктом» й вимушена визнати, що її бізнес у РФ через нові санкції ЄС опинився під загрозою. У 2021 році на Росію припадало приблизно 20% чистих продажів Nokian Tyres, і приблизно 80% шин Nokian Tyres для легкових автомобілів було вироблено саме в Росії. З сировини для шин, вироблених в Росії, приблизно половина надходила з-за кордону. Тепер виробництво якщо не зупиниться, то принаймні суттєво ускладниться.

Щоб хоч якось виправдати своє рішення залишитися у РФ (буцімто задля впевненості, що завод під Санкт-Петербургом не буде втрачений), Nokian Tyres запевняє, що ніколи не продавала шини російській армії, а Російська Федерація як держава не є клієнтом компанії. Крім того, фіни вирішили пришвидшити свої плани інвестувати в нові виробничі потужності в Європі.


Источник: Авто Світ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015