Tesla відкликає майже 130 000 електрокарів через критичну проблему з електромотором

13:38 10.04.2022
Tesla відкликає майже 130 000 електрокарів через критичну проблему з електромотором

Компанія Tesla виявила серйозну проблему в 127 785 електромобілях, вироблених у Китаї в період з 11 січня 2019 по 25 січня 2022 року. Фахівці виявили дефект роботи інвертора заднього електромотора, у разі поломки якого власники не зможуть завести електрокар. Сервісна кампанія спочатку торкнеться тільки ринку Піднебесної. Однак надалі до сервісних центрів можуть відправити електрокари американців.

Серед електрокарів, що потрапили під «відгук», присутні 34 207 екземплярів, ввезених до Китаю із США. Інші 93 578 моделей побудували на шанхайській Гігафабриці. Оскільки електромобілі випустили на різних підприємствах, у виробничому циклі Tesla, швидше за все, є глобальна помилка. За словами представників компанії, дефект викликаний невеликими відмінностями у силових напівпровідникових компонентах інверторів задніх двигунів. Така несправність може призвести до серйозного пошкодження електродвигуна.

Інвертор може вийти з ладу під час паркування. Тоді водій не зможе завести електромобіль. Якщо елемент зламається під час руху, машина просто зупиниться. З несправностями заднього двигуна вже стикалося багато власників Model Y і Model 3. Фахівці «Тесли» виправлять дефект в електромобілях за допомогою віддаленої прошивки програмного забезпечення. Усі роботи автовиробник проведе безкоштовно.


Источник: Autoevolution
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015