Volkswagen і Tesla вибули зі списку найвпливовіших компаній за версією Time

17:21 09.04.2022
Volkswagen і Tesla вибули зі списку найвпливовіших компаній за версією Time

Американський журнал Time представив щорічний список зі 100 компаній, які мають «найпомітніший вплив на формування майбутнього». Цього разу в ньому знайшлося місце лише для трьох автовиробників: американського Ford, китайського BYD та розробника електрокарів Rivian. При цьому Tesla, яка увійшла до минулорічного списку, до нового не потрапила. Також з нього вибули Volkswagen та General Motors.

Ford та Rivian – новачки у списку, а місце в ньому за рік вдалося зберегти лише BYD. Кожен із автовиробників відзначений певним досягненням: Ford похвалили за електрифікацію та вкладення у «зелену» мобільність, а також «батарейну» версію пікапа F-150 Lightning, завдяки якій вартість компанії в січні перевищила 100 мільярдів доларів.

Rivian поки так і не розпочала активних постачань пікапа R1T, доставивши менше тисячі екземплярів, але встигла отримати 83 тисячі замовлень. Компанія удостоїлася місця у списку за розробку електрокарів, які зацікавили Amazon та особистого Джефа Безоса. Фірма, створена у 2009 році як невеликий стартап, сподівається наростити виробничу потужність до 25 тисяч електромобілів на рік.

До списку також потрапив китайський BYD, який входить до складу промислового конгломерату BYD Co. Ltd. і днями оголосив про припинення випуску автомобілів із традиційними ДВС. У модельному ряді залишаться тільки електрокари та машини з гібридними силовими установками – BYD називає себе першим автобрендом, що зважився на радикальний крок.

Щодо Tesla, то компанія так і не випустила жодного серійного екземпляра електропікапа Cybertruck, презентованого ще у 2019 році – ймовірно, цей факт вплинув на рішення «журі» списку. У той же час у 2021 році Time назвав главу Tesla Ілона Маска людиною року.


Источник: Time
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015