Головні претенденти на титул «Всесвітнього авто року» - електромобілі

14:24 08.04.2022
Головні претенденти на титул «Всесвітнього авто року» - електромобілі

Наближається вручення премії World Car of the Year Awards 2022 року. Переможців оголосять вже зовсім скоро, але трійки фіналістів уже відомі у всіх шести категоріях. Включно з претендентами на головний приз - титул абсолютного чемпіона світу серед автомобілів.

Головна новина: вперше в історії конкурсу, що сходить до 2005 року, за звання найкращого з найкращих боротимуться лише електромобілі. У 2021 та 2019-му ситуація була близькою: у трійці фіналістів виявлялося по два електрокари. Однак цього року повне електричне бінго: на титул претендують Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 та Ford Mustang Mach-E.

Комусь може здатися, що Ioniq 5 і EV6 - по суті близнюки, оскільки платформа у них одна й та сама. Проте естетика дуже різна, і ключові відмінності є: наприклад, EV6 пропонує 576-сильну версію GT.

Автомобіль року у світі:

Електромобіль року у світі:

Міський автомобіль року у світі:

Розкішний автомобіль року у світі:

Спортивний автомобіль року у світі:

Автодизайн року у світі:

Щоб отримати право вступити у боротьбу за титул World Car of the Year – найкращого у світі, автомобіль має випускатися у кількості не менше ніж 10 000 штук на рік. Також він має бути доступний як мінімум на двох головних ринках у період з 1 січня 2021 р. по 30 березня 2022 р. Нарешті, коштувати він має дешевше, ніж розкішні автомобілі на тих же головних ринках.


Источник: Украина Электро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015