Porsche відкрила свій перший завод за межами Європи

16:22 01.04.2022
Porsche відкрила свій перший завод за межами Європи

Автомобілі Porsche виробляють на заводах у Німеччині, Словаччині та Фінляндії, а днями у автовиробника з'явився ще один збірний майданчик – перший за межами Європи. Підприємство збудували в Малайзії у партнерстві з місцевим конглометратом Sime Darby. 

Завод збудований у місті Кулім. На даху основної будівлі встановлено сонячні панелі, продумано технології збору дощової води, а стіни теплоізольовані для зниження споживання енергії. Спочатку там випускатимуть автомобілі для Малайзії, а пізніше кросовери місцевої збірки з'являться і в інших країнах Азії.

Машини виробляють за методом круповузлової зборки, а серед локальних комплектуючих заявлені модуль центральної консолі, комбінація приладів, передній бампер, вузли приводу передньої та задньої осі.

Поки що з конвеєра сходить лише одна модифікація Porsche Cayenne з «шісткою» об'ємом три літри потужністю 340 кінських сил. Кросовер малазійської збірки коштує від 550 тисяч рінггітів (130,6 тисяч доларів). Такий автомобіль оснащений світлодіодною оптикою, 12-дюймовим сенсорним екраном мультимедійної системи, 21-дюймовими дисками та чотиризонним клімат-контролем.


Источник: Paultan
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015