SK Energy відкрила у Сеулі першу воднево-сонячну суперстанцію для зарядки електромобілів

15:04 30.03.2022
SK Energy відкрила у Сеулі першу воднево-сонячну суперстанцію для зарядки електромобілів

SK Energy відкрила першу в Кореї «Energy Super Station» на заправній станції SK Bakmi у Кімчхонгу, Сеул. Станція виробляє екологічно чисту електроенергію для заряджання електромобілів за допомогою сонячних батарей та водневих елементів.

У червні 2021 року Міністерство промисловості та торгівлі оголосило про стратегію щодо просування розподіленої генерації та використання енергії як міру зі скорочення викидів вуглецю.

На «Energy Super Station» SK Energy виробляє електроенергію, використовуючи сонячні установки потужністю 20,6 кВт та водневі елементи потужністю 300 кВт. Водневий елемент виробляє електроенергію за рахунок хімічної реакції між воднем та киснем у повітрі. На відміну від батарей, він не вимагає зарядки, оскільки отримує водень та кисень ззовні.

«Водневі елементи не мають функції акумулювання електроенергії, тому відсутня можливість виділення тепла через перезарядку», - пояснив Лі Син Юп, керівник групи з просування SK Energy Solutions & Platform.

Сонячні панелі встановлені на даху «Energy Super Station». SK Energy стабільно виробляє 2500 МВтч електроенергії навіть у районі Сеула з інтенсивним пішохідним рухом. Цей обсяг може зарядити електромобіль близько 43 тисяч разів.

SK Energy прагне розширювати електростанції, що використовують розподілене генерування електроенергії по всій країні.

«Ми побудуємо близько 3000 «Energy Super Station» по всій країні, тим самим сприяючи вуглецевій нейтральності Кореї і просуваючи водневу економіку в Кореї», - сказав Джонхун, генеральний директор P&M CIC.


Источник: Украина Электро
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015