Український гонщик-рекордсмен готує автомобілі для зони бойових дій

13:24 30.03.2022
Український гонщик-рекордсмен готує автомобілі для зони бойових дій

Відомий український гонщик і волонтер Сергій Малик запустив проєкт із закупівлі санітарних автомобілів для ЗСУ та медиків. Перші машини вже прибули в Україну та будуть передані до зони активних бойових дій. Про це Сергій Малик розповів на своїй сторінці у Facebook.

Насамперед гонщик закуповує карети швидкої допомоги, також за запитами медиків шукають позашляховики для евакуації поранених із важкодоступних місць. У Київському міському автомотоклубі машини самотужки допрацьовують для експлуатації в умовах бойових дій. Також волонтери купують засоби захисту для лікарів, медикаменти та генератори.

Сергій Малик організував збір коштів на автомобілі в Україні та звернувся до своїх друзів і колег за кордоном.

«Дорогі мої друзі з Бонневілля, Дакара, Монте-Карло, друзі зі США, Великобританії, Франції, Німеччини, Саудівської Аравії, Канади, Австралії та всього світу! Я розпочав новий проєкт гуманітарної допомоги — Швидка допомога для України. Терміново потрібно багато машин швидкої допомоги для евакуації мирних жителів із зон бойових дій, часто тяжко поранених обстрілами й авіаударами. Я знаю, де купити ці машини, як підготувати їх до дії в зонах бойових дій (повірте, це набагато складніше, ніж Дакар) які ними користуються найкращим чином», - написав гонщик.

Нагадаємо, Сергій Малик уславився, як володар 42 світових та українських рекордів. Зокрема минулого року він встановив світовий рекорд швидкості на українському електромотоциклі Dnepr в американському Бонневілі.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015