Японія заборонила ввезення автомобілів преміум-класу до Росії

14:43 29.03.2022
Японія заборонила ввезення автомобілів преміум-класу до Росії

Японія вводить нові обмеження на експорт товарів до Росії: з 5 квітня починає діяти заборона на постачання дорогоцінного каміння, ювелірних прикрас, а також преміальних автомобілів, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на міністра економіки, торгівлі та промисловості Коїті Хагіуда.

Список заборонених предметів розкоші ще не опубліковано, тому неясно, які моделі будуть порушені. Аналогічна заборона була запроваджена країнами ЄС ще в середині березня для автомобілів вартістю від 50 000 євро. Однак і без цього майже всі автомобільні компанії Старого Світу припинили роботу у Росії через вторгнення її військ до України.

Раніше Міністерство торгівлі США представило свій список предметів розкоші, заборонених для ввезення до Росії. Список із 19 сторінок включає алкоголь, годинник, прикраси та автомобілі, причому не лише першого класу. Заборонено в'їзд як нових, так і старих автомобілів.

Поки що неясно, як рішення японської влади вплине на подальшу діяльність автовиробників у Росії. В даний час 4 японські компанії мають заводи в Росії – Toyota збирає RAV4 і Camry в Санкт-Петербурзі, Nissan виробляє Qashqai, X-Trail і Murano на своєму заводі в Санкт-Петербурзі, Mitsubishi збирає Outlander та Pajero Sport на ПСМА Рус у Калузі. Mazda виробляє Mazda6, CX-5 та CX-9 у Владивостоці.

На російському ринку також представлені японські преміальні бренди Lexus та Infiniti та масивні Suzuki, Subaru та Isuzu. Усі вони привозять свої машини із-за кордону. Щодо Honda, то ця компанія деякий час тому покинула Росію.


Источник: Укравтопром
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015