Ілон Маск назвав дату церемонії відкриття підприємства Tesla у Техасі

13:44 29.03.2022
Ілон Маск назвав дату церемонії відкриття підприємства Tesla у Техасі

Підприємства Tesla у Берліні та Остіні, штат Техас, на момент свого офіційного запуску підійшли з невеликим випередженням, і обидва почали випускати кросовери Model Y завчасно. Минулого тижня Ілон Маск (Elon Musk) взяв участь у церемонії відкриття підприємства у Німеччині, а також запросив охочих на підприємство у Техасі, яке офіційно розпочне роботу 7 квітня.

На своїй сторінці у Twitter глава компанії розмістив банер із запрошенням на «кібер-родео», яке відбудеться на гігафабриці в Техасі сьомого квітня цього року. Чи означає це, що на церемонії буде продемонстровано найближчий до серійного варіанта пікап Cybertruck, сказати складно, але надалі він випускатиметься саме на цьому підприємстві.

Втім, спочатку на конвеєр підприємства в Остіні стануть кросовери Model Y, які спочатку будуть комплектуватися акумуляторними осередками 4680, що інтегруються в силову структуру кузова. Самі акумуляторні осередки випускатимуться тут же, це також дозволить налагодити на підприємстві виробництво вантажних тягачів Tesla Semi. У більш віддаленій перспективі, крім пікапа Cybertruck, на конвеєрі підприємства пропишеться і друге покоління спорткара Roadster. Одними тільки електромобілями справа не обмежиться – людиноподібні роботи Tesla Bot (Optimus) будуть вироблятися тут же, їх надалі планується задіяти у виконанні допоміжних операцій на виробництві електромобілів.

Різноманітність асортименту продукції, що випускатиметься в Техасі, частково пояснюється необхідністю забезпечити спрощення логістики на східному узбережжі США. По-друге, в Техасі з недавніх пір знаходиться штаб-квартира Tesla, тому Ілон Маск, який переїхав раніше в цей штат, напевно волів би особисто курувати найпередовіші розробки і впроваджувати їх на виробництві. З цього погляду сусідство штаб-квартири та нового підприємства дуже зручне.

Не виключено, до речі, що варіант кросовера Tesla Model Y, що оснащується елементами 4680, отримає запас ходу 446 км, оскільки він нещодавно пройшов реєстрацію в агентстві EPA. Цілком імовірно, що широкому загалу його представлять на квітневому заході.


Источник: AMPERCAR
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015