В Україні можуть скасувати акциз та знизити ПДВ на автомобільне пальне

13:10 12.03.2022
В Україні можуть скасувати акциз та знизити ПДВ на автомобільне пальне

11 березня на засіданні Уряду було ухвалено два рішення, які дозволять уникнути дефіциту пального на заправках та максимально стримають зростання його ціни.

Про це розповіла у соціальній мережі Facebook перший віце-прем'єр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зокрема Кабмін пропонує змінити формулу розрахунку максимальної дозволеної ціни пального в роздріб. До неї будуть включені додаткові витрати, що виникли після переорієнтації поставок.

Свириденко вважає, що зміна формули дасть економічний стимул мережам завозити більше пального (по формулі розрахунку, яка була адекватною до війни, зараз везти нафтопродукти мережам не вигідно). Водночас, таке рішення призвело би до зростання ціни, чого Уряд допустити не може, адже пальне є соціально важливим товаром.

«Тому ми сьогодні ухвалили ще одне рішення – подали для ухвалення Верховною Радою законопроект, що скасовує акциз на пальне та знижує ставку ПДВ з 20% до 7%. Це суттєво зменшує розмір податків, які раніше становили більше половини ціни. Обидва рішення наберуть чинності одночасно», – повідомила вона.

Нову формулу будемо застосовувати, як тільки Верховна Рада проголосує за зниження податків. В результаті мережі завезуть більше пального, а ціна не зросте.

Очільниця Міністерства економіки додала, що нову формулу застосують, як тільки Верховна Рада проголосує за зниження податків.


Источник: mmr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015