10 причин остановки авто! Если кто забыл

15:15 22.10.2021
10 причин остановки авто! Если кто забыл

Перевірка документів для профілактики не є законною підставою для зупинки транспортного засобу. Перелік причин чітко виписаний у законодавстві.

Патрульна поліція не має права зупиняти транспортні засоби для перевірки документів у профілактичних цілях. Про це повідомляє Асоціація автомобільного транспорту та інфраструктури, посилаючись на рішення суду, яким визнано такі дії неправомірними.

Повідомляється, що в суді розглядалася справа, у якій позивач оспорював причину зупинки патрульними та штраф за ч 1. Ст.126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб і поліс ОСАГО).

З'ясувалося, що інспектор патрульної поліції зупинив автомобіль і попросив водія пред'явити права й техпаспорт. Водій поцікавився причиною зупинки, а поліцейський відповів, що це "профілактичні заходи".

Водій повідомив, що така причина для зупинки відсутня в законі "Про Національну поліцію" і відмовився пред'являти документи. Інспектор виніс постанову про порушення ч 1. Ст.126 КУпАП і виписав штраф у розмірі 425 гривень.

У ході розгляду справи суд проаналізував перелік підстав для зупинки транспортного засобу в Ст. 35 закону "Про Національну поліцію" та встановив, що там немає такої причини як "профілактичні заходи". Дії поліцейських визнали неправомірними, позов був задоволений і штраф скасували.

Нагадуємо, що Ст. 35 Закону України "Про Національну поліцію" чітко констатує причини, які можуть стати підставою для зупинки транспортного засобу.

10 причин для зупинки транспортного засобу Патрульною поліцією:


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015