ВААИД и Ассоциация украинских банков предрекают колапс на авторынке

00:00 27.10.2005
ВААИД и Ассоциация украинских банков предрекают колапс на авторынке

В адрес AUTO-Consulting пришло обращение, которое Всеукраинская Ассоциация автоимпортеров и дилеров (ВААИД) и Ассоциация украинских банков отправили в Кабмин и Министерство внутренних дел, где они высказывают обеспокоенность ситуацией с отсутствием постоянных техпаспортов в МРЭО. Напомним, что отсутствие этих документов рискует остановить продажи автомобилей в кредит и уже привело к сокращению продаж автодилерами. Ситуация осложняется с каждым днем.

Не зважаючи на законодавчі потрясіння прогнозований ріст автомобільного ринку України мав досягти 34% (275-290 тисяч нових автомобілів, 2100 млн. грн. надходжень до Держбюджету).

Але зараз на автомобільному ринку України склалася кризова ситуація в зв’язку з недостатньою кількістю бланків свідоцтв про реєстрацію автомобілів в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Департаменту Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ (РЕП ДДАІ МВС) України.

За оцінками експертів в Україні щоденно реєструється 2,5-3 тисячі автомобілів. При цьому власники автомобілів сплачують 3% від вартості автомобіля до Пенсійного Фонду України, та кошти за послуги, що надаються РЕП ДДАІ МВС України. На даний час надходження коштів до Пенсійного Фонду суттєво зменшилось.

Тільки завдяки оперативній роботі керівництва та особового складу Державтоінспекції України на сьогодні ще не наступив колапс авторинку.

Для запобігання повному припиненню реєстрації автомобілів РЕП ДДАІ МВС України видають при реєстрації автомобілів бланки тимчасових свідоцтв про реєстрацію. Але на автомобільному ринку України на даний час майже повністю зупинена реалізація автомобілів в кредит, тому як схема реалізації автомобілів в кредит передбачає постановку автомобіля на постійний облік з видачею бланка постійного свідоцтва про реєстрацію автомобіля.

Кризова ситуація, викликана нестачею таких бланків може мати наступні негативні наслідки: створити кризу як на автомобільному ринку України, так і проблеми для банківської сфери України, а також, зумовити недоотримання коштів Пенсійним Фондом України та пов’язані з цим соціальні наслідки.

В зв’язку з цим, ми звернулись до Кабінету Міністрів України та Міністерства внутрішніх справ України з проханням терміново врегулювати кризову ситуацію, та розглянути питання про тимчасову видачу при постановці автомобілів на облік, як виняток, постійних свідоцтв про реєстрацію автомобілів без захисних голограм (бланки свідоцтв про реєстрацію автомобілів без захисних голограм наявні в достатній кількості).

Висловлюємо надію наша стурбованість буде оцінена як наміри, спрямовані на подальший розвиток українського автомобільного ринку та банківської сфери та розбудову української держави.

Президент Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів І. Воротнюк

Президент Асоціації українських банків О. Сугоняко


Источник: AutoConsulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015