Уподобання українців у кольорах авто Ford: домінує білий колір

10:47 05.04.2017
Уподобання українців у кольорах авто Ford: домінує білий колір

Понад сто років тому Генрі Форд іронічно говорив, що авто може бути будь-якого кольору, за умови, що цей колір - чорний.

Кольорова гама сучасних автомобілів досить широка. Але як не парадоксально, українці віддають перевагу лише кільком кольорам. На прикладі авто Ford ми можемо відслідкувати уподобання українців.

Згідно даних офіційного імпортера авто Ford в Україні компанії «Віннер Імпортс Україна, Лтд», найпопулярнішим кольором у 2016 році був білий колір (Frozen White). 54% покупців авто Ford у 2016 році віддали перевагу авто саме білого кольору. Динаміка росту популярності цього кольору зростає з року-в-рік. У 2015 році білих авто марки Ford було придбано на рівні 48%.

Другим за популярністю кольором серед клієнтів авто Ford став колір Magnetic ( темно-сірий або іншими словами - мокрий асфальт). 10% клієнтів Ford у 2016 році придбали автомобілі цього кольору. У 2015 році також 10% покупців авто Ford придбали саме авто кольору Magnetic.

І третім кольором за популярністю серед авто Ford у 2016 році був колір Blazer Blue (темно-синій). Його обрали 6% власників авто Ford, що на 1% менше, ніж у 2015 році, коли 7% покупців зупинилися на цьому кольорі.

«Ми всі можемо помітити, як змінилися кольорові уподобання українців за останні 10 років. - каже бренд-директор Ford Олексій Чайка. Якщо у 2007 році ТОП3 кольорів на авто Ford були чорний, сірий і темно-сірий, то сьогодні домінує світлий колір – білий.»

За результатами 2016 року найпопулярнішими моделями були Fiesta, Kuga і Focus. А уподобання українців щодо кольорів були наступними:

Fiesta – 55% покупців обрали білий колір, 14% - темно-синій і 10% - червоний;

Kuga – 48% покупців зупинили свій вибір на білому кольорі, 29% - на темно-сірому і 7% - на чорному;

Focus – 66% покупців обрали авто білого кольору, 9% - темно-сірого і 5% - насичено темно-синього.

Не дивно, що білий колір домінує в уподобаннях покупців не лише бренду Ford. Саме цей колір, за даними досліджень, найкраще сприймається людським оком.


Источник: WINNER.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015