20 років насолоди від водіння з ексклюзивними аксесуарами Porsche

18:11 21.05.2015
20 років насолоди від водіння з ексклюзивними аксесуарами Porsche

Штутгарт. Навряд чи можна знайти однакові автомобілі Porsche. Майже кожна модель залишає стіни завода-виробника як унікальна та неповторна – або пізніше перетворюється на таку. Власне, саме тому й існує Porsche Tequipment: під такою назвою протягом вже більше 20 років виробник спортивних автомобілів підтримує широку лінійку аксесуарів для персоналізації автомобіля. Одне з завдань лінійки – розширити переваги від користування автомобілем за допомогою, наприклад, розроблених для конкретної моделі систем транспортування або серії дитячих сидінь. Ще одне завдання – підвищити задоволення від володіння та керування автомобілем: від спортивної вихлопної системи чи персоналізованих аксесуарів автомобільної оптики, таких як чорні фари дальнього світла, до ексклюзивних комплектів коліс.

Ідея подальшого удосконалення спортивних автомобілів Porsche навіть після продажу та покращення їхньої щоденної користі шляхом ексклюзивних аксесуарів з’явилася близько 1972 року у відділенні запчастин Porsche. Перші пропозиції обмежувалися накладками на ступиці коліс та килимками на підлогу. Але попит швидко набирав обертів, до того ж ідей щодо додаткових аксесуарів було багато, і спеціалісти з відділення запчастин почали створювати аксесуари для кожної моделі окремо. Саме так з’явився, наприклад, перший вітрозахисний екран для кабріолетів Porsche. Пізніше він був запущений у масове виробництво, а через короткий час запропонований також для 944 та 968 моделей. Удосконалений вітрозахисний екран невдовзі став частиною базового обладнання, яке встановлювалося ще на заводі-виробнику для наступних поколінь кабріолетів.

Неухильно зростаючий попит на оригінальні аксесуари Porsche зумовив те, що у середині 1990-х відділення запчастин перетворилося на окрему компанію-продавця. У 1995 році для нової бізнес-одиниці була придумана нова сучасна назва: Porsche Tequipment – скорочено від Technical Equipment («технічне обладнання»). Мета тоді була така ж, як і зараз: максимум через три місяці після презентації нової моделі має бути доступна відповідна лінійка аксесуарів Porsche Tequipment. На додачу до практичних рішень для транспортування лиж та велосипедів, спостерігається також попит і на персоналізацію екстер’єру з максимальним урахуванням побажань замовника. Втім, перед тим як аеродинамічні компоненти, такі як задній спойлер, будуть включені до лінійки, вони мають пройти спеціальні випробування у Центрі з розробок у м. Вайссах. У вітровому тунелі та на тестовому колі вони мають довести, що не лише виглядають динамічно, а й підвищують курсову стійкість.

Одним із ключових продуктів Porsche Tequipment і бестселером у лінійці аксесуарів є комплекти коліс. Перші дизайнерські колеса від Porsche Tequipment з’явилися у 1997 році, це були 17-дюймові колеса Dyno для моделі Boxster першого покоління (986). Колеса, які продавалися винятково для переоснащення, були створені у тісному співробітництві з дизайн-студією Porsche у м. Вайссах. Завдяки цьому співробітництву пізніше було реалізовано багато інших спільних проектів. Одним з них є 19-дюймове колесо Sport Classic, яке постачалось через Porsche Tequipment як частина обмеженої серії під назвою 911 Sport Classic. Цей дизайн виявився таким успішним, що пізніше колеса почали випускатися у чотирьох кольорах для різних моделей і з 2014 року стали доступними для встановлення безпосередньо при виробництві на заводі.

За роки існування асортимент пропонованих аксесуарів зріс зі 150 одиниць до приблизно 400 найменувань. Сьогодні Porsche Tequipment також пропонує аксесуари для мотоспорту, наприклад, датчик хронометражу, який у поєднання з програмою Porsche Track Precision для Porsche GT, дозволяє робити винятково точний запис часу проходження кругу. У 2014 році шанувальникам презентували дві лінійки валіз від дизайн-студії Porsche у Цель-ам-Зеє. Обидві лімітовані серії – набір валіз для 918 Spyder та ексклюзивна серія валіз для Panamera – чітко адаптовані для доступного простору в кожній моделі і є свідченням того, що головну роль для Porsche Tequipment грає не лише дизайн, а й функціональність.

На честь 20-ї річниці за допомогою різноманітних промоактивностей дилерські центри по всьому світу демонструють яскраві аксесуари Porsche Tequipment з останніх та минулих серій. Серед них – пакет Sport Design для першого покоління Cayenne, спортивна вихлопна система для Porsche 911 Carrera модельного ряду 997, а також одні з останніх розробок – дитячі автомобільні сидіння і засоби для догляду за автомобілем. Також протягом 2015 ювілейного року Porsche Tequipment представить новий концепт shop-in-shop («магазин у магазині»), метою якого є презентація повної лінійки аксесуарів безпосередньо на автомобілі у виставковому залі.


Источник: InfoCar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015