Верховна рада підтримала законопроєкт про «Розмитнення в Дії» за основу

22:56 24.04.2024
Верховна рада підтримала законопроєкт про «Розмитнення в Дії» за основу

Народні депутати України активно взялися за реформування сфери автобізнесу. Вчора у першому читанні ухвалили законопроєкт щодо спрощення торгівлі вживаними авто, а сьогодні дали старт довгоочікуваному «розмитненні» в «Дії». Законопроєкт №10380 ухвалений за основу 269 голосами.

За повідомленням нардепа Ярослава Железняка, заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, законопроєкт № 10380 було підтримано 269 голосами «За» у першому читанні. Наступний крок, передбачений Регламентом - доопрацювання цього документа, обговорення в комітетах Верховної Ради й винесення на друге читання (в цілому) до сесійної зали Парламенту. На що знадобиться певний час, зазвичай це триває від кількох тижнів до кількох місяців.

«Дистанційне розмитнення» діятиме тимчасово, до набуття Україною статусу членства в ЄС. Головна інновація - оцінка легкових автомобілів відбуватиметься за допомогою єдиної Бази визначення митної вартості, що, на думку авторів ініціативи, має виключити корупційну складову. Однак, цей же принцип виключить можливість (точніше - зробить його економічно недоцільним) розмитнення автомобілів, придбаних на страхових аукціонах.

Принципи оподаткування транспорту (мито, акциз, ПДВ, інші збори) - залишаються такими ж, як діють зараз. Також нова послуга працюватиме лише як опція, тобто чинна можливість митного оформлення з поданням декларації та супровідних документів на митницю залишиться.


Источник: Інститут досліджень авторинк
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015